söndag 31 maj 2015

Gudrun i Maj

Nu är de färdiga till sist, Gudrun vantarna. Enligt ravelry började jag på dem i januari. Jag hade lite problem med stickfastheten i början vilket inte var så konstigt då Donegal tweed inte är fingering weight som mönstret förespråkar. Det slutade i alla fall med att jag stickade på strumpstickor 1.75 för att få rätt storlek. Resultatet är en tät men ändå mjuk och flexibel vante, perfekt för en småbarns förälder i vinter tänker jag! De blev en sen födelsedags present till Kajsa som blev just så glad som en bör bli för hemmastickade presenter ;)

Garn: Magasin Duett Donegal tweed och ett vitt ullgarn som jag haft hur länge som helst.

Stickor: Farmors strumpstickor 1.75 ( de är så vassa i spetsarna att jag skar mig på dem)

Jag la till texten "till Kajsa 2015" på vänster handflata. Jag tycker det är en sån fin detalj när det står årtal och initialer på äldre stickade grejer. Bokstäverna fick jag från en gammal märkbok som även den tillhört min farmor.




        




måndag 11 maj 2015

Stiltje

Det är stiltje på stickfronten för min del. Det händer för mycket just nu helt enkelt. Dels letar vi bostad och planerar en flytt samtidigt som vi även planerar vårt bröllop i sommar. Och tar hand om en bebis, vi har precis slutat nattamma vilket innebär att jag måste prioritera sömn framför stickning ( eller jag orkar inte ens sticka på kvällen om jag ska vara ärlig). Sen är det ju mycket att göra med odlingen med. Faktum är att detta inte är allt som händer just nu och i skrivande stund förstår jag att det inte är så konstigt att det inte blir många maskor gjorda! Den ända stickning som växer är min jobbstickning som oftast får några varv när jag jobbar. Nåja, på återseende och jag hoppas att min sticklust snart repar sig:)

söndag 3 maj 2015

Nu gror det

Eller egentligen har det grott för länge sedan och fortsätter göra det eftersom vi sätter nya frön hela tiden. Det är dags att avhärda tomater, lök och kål. Majsen har precis kommit i jorden, i senaste laget, och gurka och squash väntar på sådd. Tagetesen blommar redan inomhus, likaså några av tomatplantorna. I år ska vi inte så för tidigt tänkte jag och så blev det så ändå.

Jag hade tänkt skriva om allt vi odlar som ett kom ihåg till nästa år, men det gör jag inte idag. Av den simpla anledningen att det finns alltför mycket att göra i den fysiska världen :)