lördag 22 november 2014

Det här med att välja färg...
Färg är något som ligger mig varmt om hjärtat. För några år sedan pluggade jag måleri. Min främsta teknik för att uttrycka mig i färg då var olja. Jag gillade ytan som blev när man målade med oljan, hur färgerna blandades och hur lystern blev. Nuförtiden har stickningen tagit måleriets plats och oljefärger bytts mot garn. Och garn är sannerligen en värdig ersättare, finns det något som ger sån fin lyster i färgen som ett riktigt fint ullgarn?

Färgerna är Donegal Tweed Rost och Supersoft Bokhara
Lejonet målades under en period då jag var besatt av grönt och magenta.

Olika perioder i livet har olika färg och det speglas i ens omgivning. Och syns i garnstachen! Allt garn av koftkvantitet är tingat till andra projekt, så när jag beställde garn tänkte jag förnya mig lite och välja något som inte är brunt, rött eller i jordiga nyanser den här gången. Men efter mycket kikande på Magasin Duetts hemsida, där det finns garn i fantastiskt många färger och nyanser(!), hamnade bara rödbruna nystan i varukorgen trots allt. Ingen ide att trotsa sig själv i den här frågan verkar det som.

Garnet kom iallafall igår, och fast jag inte provstickat det ännu förstår jag varför Magasin Duetts garner är så välbloggade och populära. Färgerna var fantastiskt vackra! Nu står garnet som prydnad på byrån i sovrummet och väntar på provlapps-stickningen. Få se om jag hinner tjuvstarta på den i helgen!4 kommentarer:

 1. Åh, jag är själv så sugen på Magasin Duetts garner men tänkte att jag skulle göra av med litte "skåpmat" först! Fina färger!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det, hoppas på en fin stickupplevelse med:) Har velat prova Magasin Duett ett tag nu, är ju så många som har skrivit bra saker om garnerna i sina bloggar. Kul att en äntligen fick anledning att beställa!

   Radera
 2. Härligt! Fin tavla. Ser du kvinnogestalten som man skönjar i lejonets framben!

  SvaraRadera
 3. Hm, nej det har jag inte gjort tidigare, men nu när du säger det ser jag en gravid kvinna upp mot lejonets bog.

  SvaraRadera