lördag 29 november 2014

Färdigstickat

Så här i KAL-tider får en skynda sig att sticka klart! Min lille behövde uppdatera sin vintergarderob  med en varm kofta. Mönstret heter Save the baby whales och finns på Ravelry. Jag stickade runt och klippte upp istället för att sticka fram och tillbaka som man ska i mönstret. Det var första gången jag steekade, och stickade en kofta för den delen. Jag tänkte göra valarna men blev så förtjust i vågmönster att valarna inte fick plats. Garnet är Drops Alpacka, inköpt i våras innan lillen var född. Tanken var att det skulle bli ett par bebisbyxor men behovet av en kofta var större. Om jag ska vara ärlig kom jag inte så bra överens med garnet och det var först på fjärde försöket som det faktiskt blev en kofta av det.

Har även stickat en luvmössa. Lillen bärs mycket i sele och sjal och då blir det lätt en glipa i nacken mellan mössa och koftkant. Den här luvan är perfekt för ett sjalbarn. Täcker axlar, hals och huvud utan att det blir för varmt på resten av kroppen som ryms under bärarens kläder. Mönstret heter Cool Kid Hooded Hat och är från Pickles. Jag stickade på stickor 4 1/2 i ett alpackagarn som en kompis köpt i Sydamerika. Garnet är så mjukt och har så fin lyster. Och det bästa av allt, det luktar fortfarande lite alpacka!4 kommentarer:

 1. Åh, vilken fin kofta! Din version alltså, originalet tyckte jag inte var så jättekul. Men nu blev jag sugen på att sticka en sån till någon av alla mina gravida vänner!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Det var en kul stickning, väldigt nervöst att klippa upp och tråkigt att sy dit banden på insidan men själva stickandet var jättekul. Det fina med att sticka till barn som inte är födda än är att man inte behöver tänka så mycket på storleken, alla bebisar är ju små i början och växer i plagget allt eftersom!

   Radera
  2. Förstår att det var nervöst! Men ska man testa att steeka så tänker jag att det är bra att börja med något mindre, om det skulle gå åt pipsvängen :). Nä, precis, bebisar växer ju tokfort, och bryr sig inte heller så mycket om passform :).

   Radera