torsdag 4 december 2014

Påbörjad kofta!Jag är en sån som repar upp MYCKET. Kanske beror det på bristen på provlappar (fram till nu då) eller på okunskap om vilket garn som passar till vilket mönster. Oftast repar jag upp ett projekt, ibland när det är nästan helt färdigt, flera gånger innan det blir rätt. Jag håller tummarna för att det här inte ska bli en sådan gång, att det bara ska flyta på och passa sådär perfekt som jag inbillar mig att det gör för andra. Nu har jag iallafall lagt upp för halsringningen och håller tummarna att mina förvirrande anteckningar kan leda mig rätt! Jag la upp 78 maskor, 40 för bakstycke,11 för varje ärm, 3x4 raglan maskor och 2 maskor på varje sida av framstycket. Halslinningen ska plockas upp och stickas efteråt.Efter tredje varvet gjorde jag ett förkortat varv, det blev lite knepigt med mosstickningen och jag löste det genom fusk och "det syns nog inte" tänk (ja, det skäms jag för). Gjorde sen förkortade varv var 3:e cm, sammanlagt 3 gånger. V-ringningen vill jag ha djup så i början ökade jag bara en maska i varje sida var 4:e varv, sedan vartannat varv. Ska verkligen bli spännande att se om det blir lagom. Vore kul att höra hur andra som ska sticka v-ringat har tänkt, jag har verkligen klurat mycket på det! Min stickfasthet är 19 m och 30 varv = 10x10 cm på stickor 4,5. Stickar jag väldigt hårt? Eller beror det på att mosstickningen drar ihop det. 

Kabelstickningen är det roligaste momentet hittills, jag improviserar efterhand och det får mig att tänka "bara ett varv till" hela tiden.

7 kommentarer:

 1. Det där ser superfint ut och jag håller tummarna för att du ska slippa repa upp, prova ofta är mitt tips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Vågar nu inte sticka mer än 4 varv utan att prova, det börjar närma sig avskiljningen vid armhålorna nu. Ser fram emot nästa del!

   Radera
 2. Jag säger desamma...vauv va fint det blev med flätor!!! Garnet såg också härligt mjukt ut..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack:) Faktum är att garnet är lite rivigt pga spinnoljan men provlappen blev fluffig och mjuk efter tvätt.

   Radera
 3. Snyggt. Både mönster och garn.

  Jag tänker också V-ringat men vill inte ha så djup ringning så jag minskar faktiskt vartannat varv, hur det blir i slutändan har jag ingen aaaning om. ;0)

  Jag stickar också med stickor 4,5 och har (på provlappen i alla fall) 21 m och 26 v på mina 10x10 cm slätstickning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Börjar nu komma till där framstyckena möts och det blir inte så djup ringning som jag hade tänkt först, nu slutar den precis ovanför bysten (siktade på under bysten). Men jag tror det blir bra ändå!

   Då stickar jag nog inte så hårt ändå, skönt att höra att du har liknande stickfasthet :)

   Radera
 4. Wow vad fint!! Underbar färg o mönster! :)

  SvaraRadera