fredag 12 december 2014

Koftuppdatering!

Först och främst vill jag hänga på berömmet till Dödergök. Dina instruktioner är verkligen hur bra som helst, tydliga med bra upplägg så man inte tappar bort sig! Dödergöks blogg var den första stickblogg jag hittade och sen dess har jag varit en ihärdig stickbloggsläsare. Det är fantastiskt att få ta del av vad alla duktiga stickerskor där ute skapar! I våras såg jag Dödergöks inlägg om Kai-Mei koftan hon stickat och det var då koftsuget kom igång på riktigt. Jag MÅSTE sticka en kofta, och helst en sådan. Men tja, som relativt okunnig stickare var det inte ett projekt jag kunde ta mig an och efter mycket letande efter ett liknande koftmönster (vilket jag inte hittade något jag tyckte om) stod det still på koftfronten. Tills nu, då självaste Dödergök skapar koft knit-along! Då bara måste man ju hänga på:)

Så här långt har jag kommit än så länge. V-ringningen är färdig, det är avdelat för ärmarna och första knapphålet är stickat. V- ringningen blev inte alls så djup som jag ville ha den, men jag tror det blir snyggt ändå.


Jag hoppas att den inte blir för stor, kabeln drar ihop det hela lite. Å andra sidan är ju målet att den ska vara lite lös i passformen. Det som oroar mig mest är att ärmarna ska var för vida, de sticker ut en del som man ser på bilderna. 


  Jag använde det knapphålet som Dödergök beskrev i andra inlägget. Tanken är att knapparna ska vara ganska små, mellan 1,5 till 2 cm i diameter. Har hittat några förslag på loppis men tänker fortsätta leta ifall den perfekta knappen skulle dyka upp!Bilderna har jag fått hjälp med av Kajsa som har en bra och mycket läsvärd blogg om feminism, föräldraskap och normer.Så, det var en uppdatering om hur det går för mig. Överlag så är jag nöjd så här långt (och har bara repat upp några cm än så länge!!). Dags att återvända till stickfåtöljen!

8 kommentarer:

 1. Oj vad fin den kommer bli! Jättefin färg i detta härliga garn. Ska bli spännande att se den färdig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag gillar verkligen det här garnet, tyvärr så fäller det röda lite men det försvinner ju efter tvätt.

   Radera
 2. Åh, så fin den blir, och vilket härligt garn! Håller med om att det ska bli spännande att se den färdig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ligger lite efter nu men hoppas komma ikapp i jul!

   Radera
 3. Vad fin den blir! Oroa dig inte för ärmarna, det kommer att fixa sig när vi kommer till det avsnittet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att höra, blev lite orolig!

   Radera
 4. Jättesnyggt! Både koftan och färgen. Ska bli roligt att se den färdig.

  SvaraRadera
 5. Fin! Min kofta är också lite vid i ärmarna, men den kommer att dra ihop sig lite när man väl börjar med dem, så ta det lungt ;)

  SvaraRadera