fredag 12 juni 2015

En glad Siri

Eller egentligen är det jag som är glad för jag har stickat färdigt Siri! Och faktum är att jag aldrig känt mig så snygg i ett plagg innan. Har haft den på jobbet i två dagar nu, mina kollegor undrar nog varför jag speglar mig hela tiden. Och jag hoppas hela tiden att någon ska kommentera koftan så jag kan säga: JAG HAR STICKAT DEN!


Men, dags att komma ner på jorden lite och prata om praktiska detaljer. Garnet är Filcolana Gotländsk Pälsull och jag rekommenderar det inte till någon som är känslig för stickigt garn. Det är nämligen väldigt kliigt och rivigt. Jag skulle aldrig sticka något till någon annan än mig själv i det för som tur är är jag väldigt okänslig för sådant ( det betor kanske på ihärdigt bärande av ullplagg under hela livet och min styvmors kärlek till svenskt ullgarn som smittade av sig).


Stickad på stickor 4 och 3.5 som mönstret förespråkar. Jag tror jag utgick från storlek M men min masktätet var inte helt perfekt så den är något mindre. Jag gjorde även vissa modifikationer: Tog av för ärmarna senare för att jag är rädd för tighta armhålor. Och gjorde ärmarna längre för att jag tydligen har långa armar. Sen har jag ju även stickat intarsia på löven vilket var en väldigt kul teknik som jag vill göra mer av! Nackdelen var väl de ungefär hundra trådar som behövde fästas i slutet.

Mönstret är Siri, så klart.

Knapparna kommer från en gammal trikåkofta jag fått av min syster. om det är något jag önskar att jag gjort annorlunda så är det att göra ärmarna tightare. Nu är de lite bylsiga.
Väldigt varmt med ullkofta för övrigt!

En väldigt kul kofta att sticka även om slätstickningen på kroppen gjorde mig lite trött. Därav de halva löven på nederkanten.

7 kommentarer:

 1. Så fin! Gillar färg kombon skarpt.
  Vilken masktäthet har du på den? Och hur mycket garn gick åt? vikt? meter? På ett ungefär.
  Har köpt ännu ett garn som ska bli en Siri, det är Gotlandsgarn 2. Köpte 4 hg och det är 1600 m. Frågan är om det går att sticka i eller om man ska sticka i dubbelt. Tror det blir för tjockt.... Måste nog ring och kolla om dom har mer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Masktäthet: 22 m och 27 varv= 10 cm.
   Koftan väger 315 g. Det gick åt ungefär 870 m. Jag hade två röda härvor, en lila och en roströd och jag har ungefär lika mycket kvar av varje färg. Hoppas det hjälper!


   Radera
  2. Tack för info,😀 jag får modifiera lite så ska det nog bli bra.

   Radera
 2. Den blev verkligen super fin din Siri! :)
  Visst är det extra roligt att ha på sig hemma stickat!
  Vad härligt somrigt ni har det där ni bor!
  mvh
  Veronica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi har äntligen haft några varma dagar och så bor vi i zon två tack vare Vättern så rosorna blommar tidigt!

   Radera
 3. Hej!
  Jag svarar dig här istället för inne på min blogg! :)
  Vad mycket ni odlar! Kan du inte fota och visa mer av er odling och gård? Hade ni köpt gård nu förresten?
  Själv så har vi inte dragit igång så mycket odling i år för tyvärr kostar ju allt alltid mer än man tänkt.... Men vi tar det lite pö om pö. Men jag har redan börjat tänka på nästa års odlingar! :)
  Kram
  /Veronica

  SvaraRadera