lördag 17 januari 2015

Färdig, och precis så bra som det ska va!


Koftan är färdig! Jag har redan använt den några dagar men idag sammanföll det till ett bra fototillfälle. Jag är väldigt nöjd med resultatet och känner att jag definitivt kommer sticka fler uppifrån och ner koftor, ja fler koftor överlag. Det jag gillar allra mest med uppifrån och ner koftan är att slippa följa ett mönster. Att slippa sitta och följa diagram och bara improvisera istället. Bara sticka efter din egen kropp och egna idéer, det passar mig perfekt! Som ni ser valde jag andra knappar än de jag först tänkt. Det beror på att jag repade upp avmaskningen och stickade 5 cm längre i vriden resår, alltså blev det sex knappar istället för fem. Sen avmaskade jag ordentligt, utan slarv den här gången, i tubular bind off.


Till sist stickade jag en i-cord runt v-ringningen. Koftan blev lite oversize så där som jag tänkt, den är lagom varm att ha inomhus och (hehe) lätt att amma i, vilket är ett viktigt kriterie. Den är ganska olik min ursprungliga idé, men så blir det ju alltid när skaparprocessen sätter igång. Det ända jag inte är hundra procent nöjd med är att ärmhålet är lite stort, men det är en lärdom jag tar med till nästa kofta.


Jag är så glad att jag deltog i KALen och jag kommer verkligen sakna att följa alla koftstickare (här kan man kika mer på koftorna). Tack så mycket för den här upplevelsen Dödergök och Sticka Mera! Nu ska jag bara bestämma mig för om jag ska fortsätta blogga, men det lutar nog åt det :)

 Tack igen Kajsa för att du fotade!

10 kommentarer:

 1. Vad fin den blev, ryggen är så himla fin.
  Hoppas du fortsätter blogga.
  Min kofta är också klar och använd några dagar, ska fotas bara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja!! Ska bli så kul att se den :)

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Åh, så fin! Vad är det för garn?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Magasin Duett Donegal tweed och supersoft. En tråd av varje. Jag tycker att speciellt tweeden var härlig att sticka med, ska testa att sticka mina Gudrun vantar i den.

   Radera
 4. Den blev så himla snygg, du har gjort ett superjobb!

  SvaraRadera
 5. Väldigt snygg kofta blev det! Vacker färg också. Det där med vid armöppning känner jag igen, och jag resonerade som du. Och VILKET TRÄD!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är en helt enorm ek som växer i ett pyttelitet naturreservat där vi bor. Jag undrar hur gammalt det är...

   Radera