tisdag 6 januari 2015

Stickprognos 2015

Jag har ju nämnt tidigare att jag är sugen på att lägga upp nya stickningar. Faktum är att jag är väldigt sugen på några utvalda favoriter. Tänkte därför att jag kunde knåpa ihop en liten sticksugslistsa inför 2015! Mycket för att stödja mitt eget minne som lätt glömmer vad jag tänkt göra. • Först ut är Siri. Denna underbara kofta som stickas förfullt därute i stugorna just nu. Faktum är att jag redan köpt garn. Filtmakeriets 3-trådiga i gråbrunt. Och jag har redan tvättat och nystat det så det är egentligen bara att börja sticka!


Bara att sticka provlapp!


 • Mitt andra sug är en sjal. Dock är jag inte helt hundra på vilken jag ska välja men jag har 3 alternativ! Den första är Ikebana sjalette som Med balkong visade på sin blogg för ett tag sen, hennes variant är verkligen otroligt snygg. Nummer två är Clairière, designad av Playsweetmusic. Även denna väldigt snygg! Och sist men absolut inte minst, Lotus Cresent, sjalen som i min mening har allt. Flerfärgsstickning och spets i en fantastisk, lite galen blandning sådär som jag älskar. Men tyvärr misstänker jag skarpt att den är för svår för mig just nu, nybörjare som jag är på spetssjalar. Förhoppningsvis lyckas jag sticka alla tre under 2015.
 • Sen har vi lite nödvändig stickning. Nämligen strumpor. Och eftersom jag är ett stort fan av flerfärgsstickning har jag två favoriter, båda av samma designer. Mönstren heter Water for elephants och Fireweeds. En chans att bli av med en del av det stora lager restgarner i fingering weight jag sitter på kanske.

 • Sist ut, vantarna Gudrun! Ja, de bara måste jag sticka helt enkelt. Men eftersom de inte är till mig är det bra om garnet är klifritt så det ska skickas efter ett nystan eller två :)

3 kommentarer:

 1. En Siri skulle jag också gärna sticka under året, och ett par Gudrun, efter jag stickat ett par FeminInos kanske :). Jag tycker såklart du ska testa Ikebana, verkligen bra nybörjarstickning. dödergök har också gjort en, om du behöver mer inspiration :).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag såg det, den var också jättefin. Hoppas på lite sticktid idag så jag kan lägga upp något nytt:)

   Radera
 2. Har också köpt garn till en grå Siri.
  Har mycket på gång nu så jag vet ej när jag ska börja.

  SvaraRadera