torsdag 1 januari 2015

Kal-koftan igen!

Gott nytt år alla sticksugna! Jag hade gärna skrivit en årssammanfattning för jag älskar verkligen att läsa andras. Tyvärr kommer jag nog inte ha tid till det, men jag kan säga såhär iallafall: 2014 har varit ett mycket bra år för mig, både på stickfronten och livet i stort och jag hoppas att 2015 fortsätter på samma sätt. Förra året blev jag mamma, återupptäckte stickningen, odlade en massa grönsaker och tillbringade vardagen med många av de människor jag gillar mest.

Åter till kal-koftan. Nu börjar det faktiskt likna en kofta. Nederkanten är stickad med vriden resår och avmaskad i en (tror jag) lite misslyckad tubular bind off. Jag slarvade lite i min iver att bli färdig, vi får se om jag stickar om den sedan.


Just nu stickar jag på armarna och det går såååå långsamt! Är i det skedet då jag bara vill bli färdig. Har minskat två maskor ungefär var 3:e cm och befinner mig nu i armvecket på första ärmen. Det är så kul att se alla koftor som börjar bli färdiga. Häftigt att alla är stickade efter samma recept och ändå är så olika. Har även funderat lite på knappar. Hittade de blomformade keramikknapparna på Erikshjälpen förra veckan. De är väldigt fina men det finns tyvärr bara fyra stycken och jag behöver fem. Därför lutar det åt de mönstrade knapparna i turkost om inget bättre dyker upp.

11 kommentarer:

 1. Håller med dig, de turkos knapparna ska du välja. Fin kofta, är det vanlig mosstickning?

  SvaraRadera
 2. Jag tror det kallas dubbel mosstickning. Stickas likadant som vanlig mosstickning fast man stickar dubbelt på höjden.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker att de turkos knapparna blir väldigt bra till din fina tröja. Även jag har hittat knappar på Erikshjälpen, men vet inte riktigt om jag ska använda om. Tänk att just knapparna är så svåra att välja.

  Och jag håller också med om att det är fascinerande att se så många helt olika tröjor/koftor trots att vi utgår från samma grund.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känns som knapparna gör själva finishen på koftan så det är viktigt att en är nöjd med sitt val! Jag tittade på din kofta häromdagen, den är verkligen jättefin. Ska bli så spännande att se den och din Siri färdiga :)

   Radera
 4. Åh vilka fina gula knappar! Men de turkosa blir jättefina de med. Jag har hunnit lika långt på min första ärm på koftan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att höra att du kommit lika långt. Ja, de gula är mina favoriter. Jag får väl sticka något med fyra knappar snart :)

   Radera
 5. Jag tycker absolut du ska välja de turkosa! De är jättefina och blir pricken över i på din snygga kofta. Lycka till!

  SvaraRadera
 6. Du inspirerade mig att avsluta med Tubular Bind off, har aldrig testat den tidigare. Till slut gick det ganska snabbt.
  Jag gjorde den med en sy nål, hur gjorde du?
  Funderar om det är lika lätt att göra som avslut på ärmarna också, där stickar jag runt. Men jag tror det blir vanlig avmaskning på knappslån.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag stickade avmaskningen, och jag tyckte det var lättare av någon anledning. Har gjort kitchener stitch med synål innan och det blev lika bra men, tja, för mig går det fortare att sticka. Jag kommer försöka på muddarna med, den här gången utan att slarva!

   Radera
 7. Nu är första ärmen avmaskad med Tubular bind off, det gick bra!
  Fortsätter med synålen tycker det är lättast.

  SvaraRadera