tisdag 24 mars 2015

På gång

Just nu har jag många projekt på gång!

Siri saknar ärmar, knappslå och halslinning. Borde gå fort nu när jag införskaffat mer rött garn och kan göra färdigt. Som ni ser hamnade det lite extra löv på nederkanten. Jag råkade tröttna på slätstickningen.


Den här stickningen har legat och väntat på våren ett tag men nu är den igång igen! En Camelia Tee i Ullcentrums Linnea. Ett mycket trevligt garn. Hoppas det är lika härligt att ha på sig som att sticka med. I så fall blir det definitivt fler projekt i det här garnet. Fast Camelia Tee blir nog en klänning istället... För jag köpte löjligt mycket garn, vet inte riktigt varför jag trodde det skulle gå åt fem härvor.


Sen är det Gudrun. Jag kan inte riktigt få till stickfastheten och behöver nog gå ner till tvåor, inte så kul. Dessutom föredrar jag magic-loop framför strumpstickor och därför ligger projektet lite på is för tillfället.


En virkad väska håller på att ta form i garnet från Regnbågen. Tyvärr tappade jag virknålen mellan två säten på tåget och fick inte tag på den. Hittade som tur var en till hemma, vilken tur!


Sen startade jag även en resestickning när vi for till Göteborg i helgen. En rätstickad sjal i entrådigt garn från Ullcentrum. Egentligen ville jag sticka en spetssjal men tyvärr verkar jag vara för feg för det än, tittar på mönstret och får stora skälvan :)


Och så håller jag på och gör provlappen till den här med. Vansinnesprojekt kanske?


Faktum är att jag har så många projekt på gång att jag känner mig förvirrad. Ska satsa på att göra färdigt Siri och den virkade väskan innan jag sätter igång med något nytt på allvar!

5 kommentarer:

 1. Vad mycket fina projekt du har på gång.
  Är själv sugen att sticka Camelia Tee till mig.
  Och har köpt mönstret Gudrun, ska inte sticka dom till mig utan överraska närmsta grannen med ett par.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Gudrun är verkligen ett par riktiga ge bort vantar! De jag stickar är till min pojkväns syster som fyller år i slutet av april, så då måste de vara färdiga. Vet minst 3 personer till som jag skulle vilja sticka dem till, och till mig själv då såklart. Men hur det blir med det är en annan sak :) Nästa vinter kommer många feminister bära Gudrun vantar, eller vad tror du?

   Radera
 2. Vad många spännande projekt du har! :)
  Och Siri koftan! Den är ju bara helt fantastisk!
  Jag har en gul Siri som jag nästan är klar med (borde ju försöka få klart den också...) :)

  SvaraRadera
 3. Jo förresten ett litet tips.. sticka Gudrun vantarna med magic loop! det gör jag alltid med vantar. Funkar fin fint. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Har testat det på vantar en gång och det var jättebra, så bekvämt att slippa byta sticka hela tiden. Men tja, då måste jag köpa en rundsticka nr 2 först, vi får se när det blir.
   Och jag tycker verkligen du ska göra färdigt Siri, blir ju perfekt vår-kofta :)

   Radera