söndag 1 mars 2015

Ull

Jag vet ju inte alls vad jag håller på med... Det är väl det första jag får erkänna. I höstas kom min sambo hem med en enorm säck ( och då menar jag säkert femton kilo) otvättad ull från en kollega som just klippt sina får.  En försenad födelsedagspresent sa han glatt. Hehe, ja, jag ville ju spinna så det var bara att börja tvätta ull. Och jag har tvättat mängder faktiskt, och spunnit, och tovat. Men ändå är säcken nästan lika full som när jag fick den. Nu står resten i boden och väntar på att bli material till årets täckodling. Jag vet inte vilken fårsort ullen kommer ifrån och jag vet inte om det är bra att blanda fibrer hur som helst men det lär jag väl märka när jag stickar med det. Det finns både långa, tunna fibrer och tjockare, men även en hel del kortare. Är det något en brukar rensa bort? Jag vill gärna ha tips om det är någon som vet mer!


När jag var liten spann vi på slända ibland. Jag minns att jag stickade kläder till mitt gosedjur i mitt handspunna garn. Och att min bonusmamma Anna hade en slända gjord av toppen på en gran med keramikkulor som tyngder, den var riktigt vacker.
Här ser ni i alla fall de garner jag är nöjd med hittills, inte mycket men det är en början. Jag erkänner att jag slängt en del jag inte blev nöjd med. Funderar på att sticka ett par små bebissockor i det melerade. Svårt att veta vad en ska göra med såhär små mängder...
1 kommentar:

  1. Vad kul det låter, har också bara testat att spinna på slända när jag var liten.
    Hade varit så kul att kunna.
    Du verkar ha handlag för det!

    SvaraRadera